Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Produbljuje se kriza vlasti u Đakovu: Ponovno odgođena sjednica GV; Slijede li izbori za Vijeće?

  Tek prozivka vijećnika i konstatacija predsjednika Tomislava Vukovića da se s devet nazočnih nisu stvorili uvjeti za nastavak 22. sjednice Gradskog vijeća, pa je sjednicu ponovno odgodio.
  Odmah nakon toga riječ je tražio gradonačlenik Zoran Vinković koji je, kako je rekao, iznenađen nekorektinim odnosom, odnosno činjenicom da ga se nije konzultiralo pri određivanju termina za nastavak sjednice. “To je izuzetno nekorektno, ne radite cirkus od demokracije, rad Vijeća i rad gradonačlenika mora biti koordiniran”, poručio je sazivačima gradonalenik.
  Predsjednik SDP-a i vijećnik te stranke Josip Matkov pojasnio da se radilo samo o tehničkom nastavku sjednice, te da se vodilo računa da na sjednici bude i gradonačlenik koji, kako je rekao, može ovlastiti i zamjenika. “Sjednica će se održati prije ili kasnije”, poručio je Matkov, na što mu je replicirao gradonačelnik da je njegova stvar hoće li, ili neće ovlastiti zamjenika.
  Predsjednik Vijeća Vuković ponovio je da je konzultirao predsjednike klubova, te da je očekivao od zamjenika gradonačelnika da ga obavijesti o sjednici Vijeća.
  Na konferenciji za novinare održanoj nakon propalog pokušaja održavanja sjednice Gradskog vijeća čelnici koalicije SDP-a i HNS-a otvoreno su optužili oporbene vijećnike, odnosno HDZ, HSS, HDSSB za neodržavanje sjednice. Matkov je pojasnio da je pola sata prije početka sjednice Vinko Jamnić,HSU, javio da ne dolazi na sjednicu, a to je opravdao pogoršanim zadravstvenim stanjem, iako je još jučer najavio svoj dolazak.
  “Neodgovorno je i neozbiljno ponašanje vijećnika koji nisu došli, spremni smo za izbore, ali oni su nepotrebni”, konstatirao je Matkov, dok je HNS-ov dogradonalelnik Ivica Mandić kazao da nije slučajno što vijećnici HDZ-a, HSS-a, HSP-a i HSU-a nisu došli na sjednicu. Založivši se za kohabitaciju, konstatirao je da je gradonačenik trebao biti obaviješten o terminu nastavka sjednice.
  “Jesu li se neki uplašili nekih točaka dnevnog reda, smjena u trgovačkim društvima,ne bi li te smjene dovele do nekih spoznaja kojih se neki boje”, zapitao se SDP-ov vijećnik Damir Tomić konstatiravši da je na djelu jasna sprega HDZ-a i HDSSB-a. “Vijećnica HDSSB-a već drugi put ne dolazi na sjednicu, a HDZ šalje signale za prirodnu koaliciju koja je uništila ovaj grad. Nastavljaju s istom politikom uništavanja grada, nisu učinili dobro za ovaj grad i ne rade dobro za ovaj grad”, zaključio je Tomić ponovivši da za neodržavanje sjednice Vijeća odgovornost ne može preuzeti koalicija, nego oni koji nisu došli.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog