Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Smijenjen Ivan Poplašen

  Ivan Poplašen više nije predsjednik Županijske HVIDRE. Smijenjen je na izvanrednoj izbornoj skupštini, koja je održana u ponedjeljak, a na tu je funkciju izabran Damir Varaždinac iz Osijeka.
  “Ivan Poplašen smijenjen je odlukom Suda časti zbog teške povrede Statuta Hvidre, odnosno članka 46. zbog toga što je prouzročio veću materijalnu štetu, kršio Statut i djelovao suprotno interesima i programu HVIDRE, Njegovo članstvo stavljeno je u stanje mirovanja dok se ne donese presuda Suda časti i kao takav ne može obnašati dužnost predsjednika”, pojašnjava Varaždinac.
  Poplašen je, kako se ističe novi predsjednik, djelovao suprotno interesima Hvidre, odnosno optužen je za pronevjeru o čemu postoji i sudska presuda. “Po zavšrnom računu Županijska Hvidsra ostala je u minusu preko 30 tisuća kuna, isključen je telefon, interent, fax, nemamo uopće komunikaciju i to je sve rad na štetu Hvidre, bez obzira što je dobio sredstva Minisitarstva branitelja i Zajednice HVIDRE RH”, dodaje Varaždinac najvljujući da je njegov glavni zadatak povratak ugleda Hvidre i financijska konsolidacija.
  Svoju smjenu potvrdio nam je i Ivan Poplašen, no dodaje da je još rije mjesec i pol dao ostavku koju nisu prihvatili članovi Predsjedništva. “Osuđen jesam, ali ne zbog pronevjere, nego zbog nečega što se radi u Hvidri otkad postoji”, odnosno zbog poslovanja kroz blagaju, što je zakonom zabranjeno”, priznaje Poplašen. “Zbog političkih sukoba unutar Hvidre to su neki iskoristili i prijavili me. Osuđen sam na 50 dana dobrotvornog rada iz razlog što sam radio što i ostali”, dodaje Poplašen koji je ogorčen na pravosuđe koje je, kako kaže, povjerovalo jednom čovjeku nasuprot desetorici članova Predsjedništva. Također dodaje da je iza svega politika jer se usprotivio izboru novog predsjednika aklamacijom. “Nastala je prava zbrka, pa je izabran predsjednik kojega nisu očekivali. Digao sam ruke od svega, nema nikakve pronevjere, bio sam lud, vjerovao sam ljudima i to mi se obilo o glavu”, pomalo rezignirano zaključuje smijenjeni predsjednik Županijske HVIDRE.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog