Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan Grada u znaku krize: “Nemojmo dopustiti da Đakovo kao srce Slavonije oboli”

  Obilježavanje 773. obljetnice prvog pisanog spomena Đakova, odnosno sinoćnja svečana akademija povodom Dana Grada protekla je znaku teškog gospodarskog i socijalnog okruženja. Osjetilo se to i u nastupu gradonačelnika Zorana Vinkovića koji je istaknuo da je borba za svako radno mjesto prioritetni cilj gradske vlasti. “Na to poziva i obavezuje 3.011 trenutačno nezaposlenih Đakovačana”, kazao je gradonačelnik upozorivši na sve rašireniji strah od gubitka radnog mjesta. “Ne smijemo dopustiti stagnaciju i čekanje, Grad Đakovo mora ići naprijed”, istaknuo je uz poziv na međusobno povjerenje i zajedništvo kao temelj napretka, ali i uz pomoć Vlade.
  Sudionicima svečane akademije obratio se nadbiskup Marin Srakić koji je i pored, kako je rekao, prevladavajućih crnih vijesti, sumornog i turobnog gospodarskog i socijalnog okruženja u kojemu se naš grad nalazi, uputio riječi ohrabrenja.
  “Nemojmo dopustiti da Đakovo kao srce Slavnije oboli od proširenja srca, da ne znamo što ćemo s njim, isto tako da boluje od uskogrudnosti, nego da srce bude motor ove Slavonije svojom otvorenošću, svojom ozbiljnošću, svojom odgovornošću, a to znači da želimo da ovaj grad ostvaruje preduvjete za opće dobro – a to su zapravo oni uvjeti koji omogućuju da pojedinac može ostvariti sebe”, naglasio je nadbiskup Srakić.
  Na optimizam je, uz slogu i zajedništvo, pozvao i župan Vladimir Šišljagić, a uzvanicima se obratio i Domagoj Hajduković, izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske istaknuvši da će nova Vlada ispraviti nepravde prema dosad zapostavljenoj Slavoniji i Baranji i Đakovu
  “Ohrabruju najave da će se posebna pozornost u naredne četiri godine obratiti upravo Slavoniji i Baranji i Đakovu. Dovršenje cestovnog koridora 5C, te ostali infrastrukturni i razvojni projekti pomoći će Slavoniji da ponovo zablista zlatna i bogata. Uvjeren sam da ćemo već na sljedećoj proslavi Dana Grada govoriti o pozitivnim trendovima u gospodarstvu. No, odgovornost leži i na lokalnim čelnicima koji moraju i sami dati doprinos stvaranju stimulirajućih uvjeta za poduzetništvo”, kazao je Hajduković.
  Središnji dio svečane akademije bio je u znaku laureata, a Godišnju nagradu Grada Đakova ove godine primili su Ankica Mandić, velečasni Zvonko Mrak i velačasni Tomislav Čorluka, Lovčako društvo Jasreb iz Piškorevaca, KUD Šokadija Budrovci i Školsko športsko društvo Mladost 96. Gimnazije Antuna Gustava Matoša.
  Povelja zahvalnosti ove je godine uručena dr. Zdenki Konjarik, Franji Schmidtu, velečasnom Josipu Vidiću, Policijskoj postaji Đakovo, Udruzi za šport i rekreaciju, Tamburaškom sastavu Zvona i Branislavu Vidakoviću, te posthumno generalu Imri Agotiću i Darku Benkeu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog