Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zbor ruske državne kapele oduševio Đakovčane…

  «Prekrasno, predivno, neponovljivo, ovo je posebna glazbena privilegija…», samo su neki od dojmova nakon što su Zbor i solisti ruske državne kapele, pod ravnanjem Valerija Poljanskog, u đakovačkoj katedrali izveli Hrvatsku misu Borisa Papandopula.
  Dugim pljeskom i ovacijama isprtili su Đakovčani, ali i brojni posjetitelji i vrsni poznavatelji klasične glazbe iz Osijeka i drugih mjesta ruske umjetnike.
  Svoje oduševljenje nisu krili ni članovi đakovačkog Katedralnog mješovitog zbora koji su u dodatku koncerta s najboljim svjetskim zborom izveli Rahmanjinovu «Bogorodice djevo, raduj se». «Užitak ih je bio slušati, a poseban doživljaj s njima kratko i zapjevati», sublimirao je svoje dojmove maestro Ivo Andrić, voditelj Katedralnog mještovitog zbora.
  Osim u đakovčakoj katedrali, Zbor ruske državne kapele nastupio je i u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, te posebnim programom u Zagreabu. Organizator turneje je Koncertna polsovnica Art agent, a nakon Hrvatske ruski umjetnici imate će koncerte i u Srbiji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog