Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vijećnici HDZ-a i HSS-a napustili sjednicu i Vijeće ostalo bez kvoruma!

  Nakon što nije prihvaćen njihov prijedlog da se imenuje odbor, odnosno povjerenstvo za restrukturiranje gradskhh tvrtki, vijećnici HDZ-a i HSS-a napustili su sjednicu Gradskog vijeća, čime je izbgubljen kvorum za nastavak sjednice. “Ne želimo da gradske tvrtke služe za uhljebljenje podobnih članova jer smisao nedavnih promjena Statuta stvarno je sređivanje stanja i restrukturiranje gradskih tvrtki”, obrazložio je HDZ-ov vijećnik Goran Soldo.
  “HDZ-ova konstruktivnost najbolje se vidi iz nastavka priče o sudbini firme koju je do jučer vodio predsjednik HDZ-a”, uzvratio je SDP-ov Damir Tomić, aludirajući na sudbinu Nove Đakovčanke. Nakon toga sjednica Gradskog vijeća je prekinuta, a vijećnici koalicije SDP-a i HNS-a održali su konferenciju za novinare na kojoj je predsjednik SDP-a Josip Matkov pojasnio da je vijećnik njihova koalicijskog partnera HSU-a u bolnici. Međutim, nedolazak vijećnice HDSSB-a na sjednicu Matkov je povezao s nedavnim pozivom iz središnjice HDZ-a toj stranci o koaliranju. “Očito da je lokalni HDZ i njegov predsjednik Ante Raspudić pozitivno odgovorio na taj poziv, pa se pitam je li to ona dražesna koalicija o kojoj smo govorili prije sjednicu, dvije”, konstatirao je. I Matkov je na Raspudićevu brigu za sudbinu gradskih tvrtki odgovorio informacijom o propasti njegove dojučerašnje tvrtke Đakovčanke, još jednog, kako je rekao, prepoznatljivog đakovačkog brenda koji je nestao.
  Brigu za đakovačke tvrtke HDZ je pokazao tijekom svoje “kupljene” petomjesečne vlasti kada je samo u Đakovačkom vodovodu bilo zaposleno više od 80 radnika i kada su grad ostavili u dugovima, uzvratio je u ime HNS-a Ivica Mandić optuživši HDZ za licemjerstvo. Mandić ništa sporno ne vidi u zapošljavanju po stranačkom ili rodbinskom ključu u gradskim tvrtkama ako ti ljudi, kako je rekao, ispunjavaju uvjete, a priča će, naglasio je, uvijek biti.
  Optužbe iz SDP-a i HNS- Raspudić je odbacio kao i odgovornost za propast Đakovčanke. “Tu sam tvrtku dignuo iz pepela i normalno je radila dok sam ju vodio, a nakon što sam ju prodao nisam više odgovoran za nju, nego novi vlasnik, uzvratiao je na optužbe. “HDZ se protivi da gradske tvrtke služe za uhljebljenje podobnih članova”, još je jednom istaknuo Raspudić razloge zbog kojih su vijećnici HDZ-a i HSS-a napustili sjednicu.
  Pozivom koaliciji koja ima većinu u Gradskom vijeću da osigura normalan rad Vijeća kako ne bi bilo ubuduće problema u funkcioniranju gradskih tvrtki gradonačelnik Zoran Vinković prokomentirao je današnji prekid sjednice.Podsjetio je da to nije prvi put, te istkanuo da je svako preslagivanje političkih odnosa prevara birača. Dodao je također da nedolazak vijećnice HDSSB-a nema nikakve veze s oporbenim napuštanjem današnje sjednice Gradskog vijeća.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog