Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uskrsna poruka nadbiskupa Marina Srakića: Pozvani smo živjeti i naviještati radost uskrsnuća

  “Kada se učinilo da je sve izgubljeno, kada je “noć” bila mračnija nego ikad prije – jer se i nad samog Životvorca nadvila tama zla i smrti – u uskrsnuću je bljesnulo nepobjedivo svjetlo života koje rasvjetljuje sve naše staze, naše “radosti i nade, žalosti i tjeskobe”, poručuje u ovogodišnjoj uskrsnoj poruci đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.
  “I po uskrsnuću znamo da nas “s križa ne gleda gubitnik, očajnik, nego dobrota koja navješćuje novi život” čiji je pogled okrenut prema nama da obriše naše suze, da otkotrlja kamen naših nevolja i boli te u nama otvori prostor istinskom i neugasivom svjetlu nade. Upravo to je radosni navještaj svete uskrsne noći u kojoj nas Crkva poziva da u svoje živote unesemo uskrsno svjetlo te i sami u svijetu postanemo svjedoci svjetla, nasuprot mnogovrsnoj tami za koju osjećamo da nas pritišće u našim osobnim iskustvima, ali i u svijetu i društvu koje nas okružuje, osobito u onim prilikama kad nam se čini da nema izlaza, kad nas obuzima doživljaj očaja i besperspektivnosti”, ističe u poruci nadbiskup Srakić. .
  “Susret s uskrslim Kristom treba zahvatiti naše svakodnevne životne staze, sve ono na čemu se gradi i ostvaruje naše ljudsko postojanje”, poručuje nadbiskup Srakić uz poziv da ” bez straha, hrabro i oduševljeno i mi, tamo gdje živimo, u svojim “Galilejama” i naviještamo i živimo radost uskrsnuća”.

  Đakovo ide svojim loše utrtim putem

  Tijekom svog tradicionalnog susreta s novinarima slavonskih redakcija nadbiskup Srakić prokomentirao je i aktualno stanje u društvu, prvih sto dana nove Vlade i sve veću gospodarsku i socijalnu krizu za koju je rekao da izlazak iz nje neće biti lak.
  “Vjerujemo da će se naći neki ključ ekonomskoga boljitka, kako, kada – razumljivo da je preuzetno očekivati da će to biti brzo, samo teško je to čekati pogotovo onima koji su ostali bez posla i koji strahuju za svoje radno mjesto”, kazao je nadbiskup pozvavši u ovoj teškoj situaciji za sveopću solidarnost.
  Komentirajući gospodarsko umiranje Đakova i Slavonije nadbiskup Srakić podsjetio je da je i u bivšem sustavu Đakovo, koje je živjelo od obrtništva, ubrajano u neperspektivne sredine. “Rekao bih da Đakovo ide svojim loše utrtim putem”, sublimirao je nadbiskup Srakić svoju ocjenu stanja u gradu.
  U ovoj teškoj gospodarskoj situaciji posebno je teško mladima koji su nestrpljivi i napuštaju Slavoniju, što može spriječiti jedino otvaranje novih radnih mjesta.
  Odgovarajući na pitanje o skorom odlasku u mirovinu nadbiskup Srakić rekao je da je to regulirano Crkvenim zakonom, te da o tome odlučuje Sveti Otac. Otvoreno je priznao kako mu teško pada nesklon, odnosno diskriminatorski odnos europske administracije prema Crkvi i kršćanstvu, a takve tendencije prisutne su i u Hrvatskoj gdje, kako je rekao, glasna manjina terorizira većinu. Stoga bi, kaže, uvažavajući okruženje u kojem Crkva djeluje, njegov nasljednik trebao biti manje administrator, a više “navjestitelj nade i svjedok vjere”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog