Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Akademska solidarnost poziva na javnu raspravu o visokom školstvu

  Sindikat znanosti i visokog obrazovanja Akademska solidarnost objavio je Deklaraciju o znanosti i visokom obrazovanju – dokument koji predstavlja prvu sistemsku analizu kaotičnog stanja u hrvatskoj znanosti i visokom obrazovanju i kritički osvrt na postojeće trendove u razvoju tog sektora. Međutim, ono što je svakako najvažniji aspekt Deklaracije jest alternativni smjer razvoja i reforme koje ona nudi.
  Tim povodom reagirali su i iz Akademske solidarnosti Osijek kako bi potakli javnu raspravu o smjeru u kojem će se kretati reforma znanosti i visokog obrazovanja. Javno tematiziranje na ovom prostoru smatraju važnim zbog činjenice da je Sveučilište u Osijeku drugo najveće u Republici Hrvatskoj i da na njemu i drugim visokoškolskim ustanovama u Slavoniji studiraju studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa – što znači da će eventualne neoliberalne reforme, za koje se zalaže aktualna državna vlast, otežati pristup visokom obrazovanju slavonskim studentima.
  “Zabrinjavajuće je da Vlada najavljuje reformske zahvate u sektoru znanosti i visokog obrazovanja kao zakonodavnu oluju koja slijedi, ali da ne otvara javnu raspravu”, upozoravaju iz Akademske solidarnosti Osijekuz poruku da je sudjelovanje svih akademaca u javnoj raspravi jedini način da se utječe na političke odluke koje dolaze od Vlade i jedini način da se zaustavi prodor jedne “impotentne, štetne i razorne neoliberalne logike u našu znanosti i visoko obrazovanje”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog