Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oprez s madežima i izlaganjem suncu, upozoravaju dermatolozi

  U Hrvatskoj će se 8. svibnja obilježiti “Euromelanoma day”, a tim povodom organizira se besplatan pregled za koji se građani do 2. svibnja mogu prijaviti na telefon 0800-60-71. Sve informacije građani mogu dobiti na Klinici za dermatologiju i venerologiju osječkog Kliničkog bolničkog centra, odnosno na telefonu 512 429.
  S tim u vezi dr. Zlatica Jukić, predsjednica osječkog ogranka Hrvatskog dermatovenerološkog društva ističe da se besplatni pregledi madeža obavljaju svakodnevno tijekom cijele godine,a da je cilj ove akcije upozoriti građane na činjenicu da je broj melanoma porastao za 300 posto i da je to najzloćudniji tumor koji postoji i jedini koji je okom vidljiv.
  Preporuka je liječnika da građani i sami pregledavaju madeže koje imaju. Ukoliko se uoče nekakve nepravilnosti u smislu promjene oblika, boje i veličine treba se obratiti najprije svom liječniku, a potom i dermatologu.
  “Svaki novootkriveni promijenjeni madež, koji nije melanom za nas je cilj”, ističe dr. Jukić koja, s obzirom na dolazak lijepog vremena i ljeta, poziva i na oprez s izlaganjem na suncu.
  Stoga sugerira zaštitnu odjeću, odnosno majice i kape, a za dijelove tijela koji nisu zaštićeni odjećom fotoprotektivne kreme s faktorom od 20 do 50. “Sve niže od toga neće obaviti svoju funkciju zaštite od sunca”, upozorava dr. Jukić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog