Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ministar Maras razgovarao s đakovačkim obrtnicima i poduzetnicima

  Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras jučer je u dvorani Florentini Sestara Svetog Križa održao tribinu s đakovačkim obrtnicima i poduzetnicima na temu poticanja malog i srednjeg poduzetništva u narednom razdoblju, kroz Vladin “Poduzetnički impuls”.
  Najavio je 24 mjere u programu gospodarskog oporavka ove Vlade ove godine teškom ukupno 370 milijuna kuna od kojih 320 iz državnog proračuna, a ostatak iz sredstava Europske unije.
  Ministar je naglasio važnost ravnomjernog razvoja Hrvatske, priznajući da je Slavonija kao regija dosad bila podcijenjena, te da priliku vidi i u novim kriterijima prema kojima će manje razvijene regije imati prednost u povlačenju sredstava. Najavio je i izmjene Zakona o obrtu i ponovno uvođenje doprinosa za zapošljavanje, kako bi se obrtnici izjednačili s ostalim poduzetnicima u smislu ostavrivanja prava na Zavod za zapošljavanje nakon prestanka obrta.
  Prvi efekti tih mjera, kako je najavio, trebali bi se osjetiti sljedeće godine, no u razgovoru s đakovačkim obrtnicima i poduzetnicima, koji su ministru Marasu upućivali konkretna pitanja i primjedbe, bilo je vidljivo da vremena za odlaganje nema i da poduzetnici žele odmah rješenja.
  – Rješenja su sada, mi donosimo rješenja, ali rezultate ćemo morati pričekati jer se stvari ne mogu promijeniti od daans do sutra. Ono što ovu Vladu odlikuje je donošenje odluka, mi od njih ne bježimo, koliko god neke bile nepopularne. Postavili smo, ja sam uvjeren, zdrave temelje kako bismo imali bolju situaciju za naše gospodarstvo i naše privrednike, poručio je ministar Maras.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog