Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U subotu 3. Dječja olimpijada

  Djeca predškolske dobi – polaznici đakovačkih vrtića pripremaju se za 3. Dječju olimpijadu koja će se, pod sloganom “Djeca Đakova – djeci Đakova”, održati u subotu u 16 sati u Gradskoj nastavno sportskoj dvorani. U programu te manifestacije, čiji organizator je Grad, nastupit će oko 600 djece iz svih vrtića, a u natjecateljskom dijelu njih 150 u šest disciplina, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Tomislav Matković.
  Svi gradski vrtići, među kojima je i Zvrk Ankice Miller, prihvatili su ideju o održavanju Dječje olimpijade, a cilj je, kako ističe, “veselje, radost i sreća djece”.
  Ideja je,prema riječima Jasminke Maričić, rado prihvaćena i u Gradskom vrtiću, pa se djeca, ali i njihovi roditelji, pripremaju s puno elana.
  Osim zabavnog i natjecateljskog dijela, Dječja olimpijada ima i svoju zdravstvenu komponentu, upozorava sestra Rahela iz Vrtića Nazaret Sunčev sjaj. “S obzriom na sve učestaliju pretilost kod djece važno je ukazivati na potrebu redovitih tjelesnih aktivnosti djece predškolske dobi”, ističe sestra Rahela.
  Osim Grada Đakova, financijsku i materijalnu potporu 3. Dječjoj olimpijadi dali su i brojni sponzori, naglasila je Anka Ćurić, a gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je humanitarni karakter tog događaja jer su sredstva prikupljena od ulaznica, čija cijena je 10 kuna, namijenjena Fondu “Za dječji osmjeh”.
  Gradoančelnik Vinković najavio je da će se u Đakovu 11. svibnja održati i 11. Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko-baranjske županije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog