Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Matkov: “Vrijeme je da Gradsko vijeće preuzme odgovornost!”

  O aktualnom stanju u gradu nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća očitovali su se i čelnici SDP-a čiji je predsjednik Josip Matkov na konferenciji za novinare istaknuo da smisao predloženih izmjena Statuta Grada Đakova, koje inicira SDP, nije oduzimanje ovlasti gradonačelniku, nego preuzimanje ovlasti od strane Gradskog vijeća.
  “Da je situacija u gradu dobra i da sve funkcionira kako treba ne bi nam padalo na pamet ulaziti u izmjene Statuta. Međutim, kada malo pogledate da Dječji vrtić, Cito, Turistička zajednica, Centar za kulturu, niti jedna od tih ustanova nema ravnatelja nego su svugdje vršitelji dužnosti, a dosad je bilo u ovlasti gradonačelnika da pokrene neke projekte i da se ti problemi riješe. Ako čovjek nije bio u stanju za sve ovo vrijeme to napraviti, onda smatramo da je vrijeme da Gradsko vijeće preuzme tu odgovornost”, pojasnio je Matkov.
  U SDP-u, kako je istaknula vijećnica Anka Ćurić, odbacuju gradonačelnikove optužbe da je riječ o njegovu “razvlašćivanju”. “Od čega da ga razvlastimo, od onoga što radi, da zapovijeda kada će se kositi trava, kada će se upaliti žarulja, tko će nastupati na Đakovačkim vezovima jer samo se to radi u ovome gradu, sve drugo je na odgođeni rok. Postalo je besmisleno postavljati pitanja o nekim problemu na Vijeću kad dobiješ odgovor “ja to znam”. Nije bitno samo znati, bitno je riješiti problem, angažirati sve ljude koji će pomoći u rješavanju”, zaključuje vijećnica Ćurić.
  U promjene Statuta, kako pojašnjava Matkov, nije se išlo ranije jer je gradonačelniku ostavljeno dovoljno vremena da taj posao obavi. No, kako cijeli posao, kako tvrdi Matkov, “očito ne ide dobro i grad ne ide u dobrom smjeru, jednostavno je vrijeme da Gradsko vijeće preuzme odgovornost i uđemo u taj projekt”.
  Matkov je izrazio nadu da će SDP-ov prijedlog izmjena Statuta, koji je već upućen nadležnom odboru, biti izglasan već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća za 14 dana. No, pojasnio je da će taj prijedlog biti korigiran u odredbama kojima se definira potrebna većina za donošenje važnih odluka, poput one o zaduživanju grada.
  “Za neke bitne odluke tražit ćemo opću suglasnost”, naglasio je Matkov ustvrdivši da u SDP-ovu prijedlogu nema ništa protuzakonito jer su slične odredbe u svoje statute ugradili i drugi gradovi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog