Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovštini bez posla 5.693 osobe, a u Đakovu 3.138!

  Nezaposlenost je ponovo u porastu. Prema najnovijim podacima Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, krajem veljače u Osječko-baranjskoj županiji evidentirane su 36.092 nezaposlene osobe, odnosno 2,2 posto više nego prethodnog mjeseca ili 2 posto više u odnosu na veljaču prošle godine. Ovako visoka nezaposlenost posljednji put zabilježena je u veljači 2003. godine.
  Gledano prema dobi, najveći udio u registriranoj nezaposlenosti imaju osobe starije od 50 godina (24,3%),
  dok udio mladih osoba u dobi od 15 do 24 godine iznosi 20,3%.
  Registrirana se nezaposlenost, u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, povećala u većini dobnih skupina, a najveće povećanje zabilježeno je u najstarijim dobnim skupinama, od 55 i više godina, od 35 do 39 godina , te od 45 do 49 godina.
  Tijekom veljače povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u svim ispostavama, a u đakovačkoj je iznosilo 2,1 posto, odnosno prijavljeno je novih 116 nezaposlenih osoba. Na području Đakovštine ukupan broj nezaposlenih je 5.693, a u Đakovu je taj broj dosegnuo 3.138 nezaposlenih osoba.
  Prvi put unazad nekoliko godina, ove je godine izostao dolazak poslodavaca s Jadrana u đakovačku ispostavu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. To, međutim, ne znači da dio sezonaca s područja Đakvoštine neće naći privremni posao na moru. Naime, neki poslodavci bili su samo u Osijeku, gdje su i nezaposleni s našeg područja odlazili na razgovor o mogućem poslu. Suradnja Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i poslodavaca s Jadrana nastavlja se i dalje i sve je intenzivnija kako se primiče Uskrs, odnosno početak predsezone, kao i same sezone. Njihov dolazak samo u sjedište Područne službe pravdaju racionalizacijom, odnosno smanjenjem vlastitih troškova.
  Ove godine, kako doznajemo, bilježi se povećano zanimanje nezaposlenih za odlazak na more, što i ne čudi s obzirom na njihov broj, a dio njih već u petak će imati prigodu razgovarati s jednim poslodavcem s mora. Naime, svoj dolazak po radnu snagu najavili su predstavnici Istraturista, a posjetit će i đakovačku ispostavu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog