Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Karlovićeva knjiga je iskrena, bolna i potresna priča o Vukovaru i Ovčari

  Iskrenu i potresnu priču o stradanju donosi Vilim Karlović u svojoj knjizi “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” koja je sinoć predstavljena u Gradskoj knjižnici i čitaonici.
  Autor, koji na slobodi čeka končanu presudu zbog ubojstva kuma koji ga je kamatario, bio je časnik u Hrvatskoj vojsci, a u knjizi detaljno piše o ratnim stradanjima, padu Vukovara, mučenju na Ovčari i Veleprometu, te logoru u Sremskoj Mitrovici. Pojašnjava da je u zatvorskom ambijentu, u samici Remetinca, promišljajući o svom životu i pronalazeći snagu u Bogu, uz svjetlo sa zatvorskog kruga – počeo pisati knjigu.
  Priznaje da je njegova priča o Vukovaru složena i konfuzna, posebno od trenutka kada je zarobljen, no, dodaje kako je želio što iskrenije prenijeti ono što je osjećao i kroz što je prolazio u najgorim trenucima. Bol, strah, neizvjesnost, molitva samo su dio detaljnih opisa mučenja, stvarnih situacija i stvarnih imena.
  Knjiga “Kako sam preživio Vukovar i Ovčaru” svojom je pričom i težinom vrlo uvjerljiv predložak za filmski scenarij, rekao je, između ostalog, govoreći o knjizi Mirko Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog