Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Inicijativa građana “Za bolje sutra”

  Točno prije mjesec dana Inicijativa građana pod nazivom “Za bolje sutra” uputila je službenu inicijativu Gradu Đakovu i gradonačelniku da se u sklopu temeljite prometne rekonstrukcije dijela Ulice kralja Tomislava, čija izrada dokumentacije je u tijeku, predvidi i izgradnja biciklističke staze.
  Naime, inicijatori smatraju da se ne smije ponoviti propust učinjen prilikom nedavnih rekonstrukcija Starčevićeve i Jelačićeve ulice, koje su ostale bez biciklističkih staza.
  “Nepotrebno je naglašavati da je vožnja biciklom doprinos zdravom životu, da je smanjenje korištenja automobila, osobito u centru grada, doprinos smanjenju emisije štetnih plinova, da bi povezivanje grada biciklističkim stazama s prigradskim naseljima smanjilo potrebu za javnim prijevozom smanjilo troškove dolaska u grad na radna mjesta, da je sadašnjim uvjetima vožnja biciklom postala opasna i da se zato biciklisti voze po pločniku”, ističe se u dopisu upućenom gradskim čelnicima uz konstataciju da su cjelovite projekte izgradnje biciklističkih staza mnogi gradovi u Hrvatskoj financirali i iz sredstava Europske unije.
  U inicijativi grupe građana posebno se skreće pozornost na činjenicu da su u Ulici kralja Tomislava smještene dvije osnovne i glazbena škola, te je upravo zbog toga, smatraju inicijatori, toj ulici potrebno dati značajnije pješačko-biciklističko obilježje, što bi pridonijelo i većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.
  Ista inicijativa, odnosno grupa građana, ima prijedloge i za rješenja drugih problema u gradu kojima bi se, kako ističu, podigla kvaliteta života u gradu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog