Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I u Đakovu obilježen Međunarodni dan žena

  Danas se obilježava Međunarodni dan žena kojim se upozorava na još uvijek podređeni položaj žene u društvu.Na simboličan način, ružom, ili nekim drugim cvijetom ili znakom pažnje i brojni Đakovčani obilježavaju taj dan.

  Projektom “Žena može”, koji će biti predstavljen večeras u 19 sati u osječkom Clubu galeriji Magis i Policijska uprava osječko baranja priključila se obilježavanju 8. ožujka Međunarodnog dana žena. Namjera je ukazati na pravo na život bez nasilja, pojašnjava Sanja Živković, policijska službenica Odsjeka za prevenciju. Nasilje u obitelji, nažalost, učestala je pojava zbog čega je potrebno senzibilizirati javnost i sustavno raditi na prevenciji, ističu u policiji.

  Ženama, posebno onima koje trpe diskriminaciju na tržištu rada, potplaćenost, različite oblike zlostavljanja, te onima koje strahuju za svoj posao bojeći se planirati djecu i stupiti u brak i onima koje trpe nasilje u obitelji, čestiku povodom Dana žena uputila je đakovačka podružnica Zelene liste.
  “Unatoč bogatoj zakonskoj regulativi, te ustrajnim nastojanjima mnogih aktivista u borbi za jednakost i ravnopravnost spolova, svjedoci smo mnogim događanjima koja govore o tome da žena u Hrvatskoj još nije ni blizu mjesta koje zaslužuje i koje joj s p runim pravompripada”, ističe se u priopćenju predsjednika Zelene liste Gorana Augustinovića.

  Đakovački SDP obilježio je Dan žena podjelom crvenih ruža na korzu, a sličnu akciju podjele cvijeća i letaka proveli su također na korzu i članovi i članice đakovačkog HNS-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog