Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradsko vijeće uvjerljivom većinom izglasalo izmjene Statuta

  Sa 17 glasova za i samo glasom vijećnice HDSSB-a protiv izglasana je na sjednici Gradskgo vijeća odluka o dopuni Statuta Grada Đakova koju su predložili vijećnici koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a.
  Cilj je, kako je pojasnio predsjednik SDP-a Josip Matkov, da Gradsko vijeće imenuje i razrješuje predstavnike Grada u skupštinama trgovačkih društava u kojima je Grad jedini osnivač, odnosno vlasnik, ili jedan od osnivača, odnosno suvlasnik. “Sam broj glasova dovoljno govori da su sve stranke, izuzev HDSSB-a, prepoznale taj problem i vjerujem da će to napraviti iskorak ka boljitku grada”, kratko je pojasnio Matkov.
  Sličnu inicijativu još prošle godine pokrenuo je HDZ, podsjetio je Ante Raspudić naglasivši da je HDZ glasao za tu odluku jer to “kvalitetna odluka za građane Đakova”. Time smo poslali i poruku političkom opcijama da pružamo ruku za svaki dobar prijedlog, a ovaj to je”, zaključio je Raspudić.
  Za gradonačelnika Zorana Vinkovića nije bilo potrebe za izmjenom Statuta, a ovu je SDP-ovu inicijativu nazvao silovanjem demokracije. Najavio je da će zatražiti ocjenu zakonitosti izglasane odluke, te dodao da su i dosad rad gradskih tvrtki nadgledali oni koje je on imenovao, ali uz suglasnost koalicije koja je još donedavno funkcionirala.
  Na današnoj sjednici vijećnici koalicije SDP-HNS-HSU, umjesto vijećnice HDSSB-a Željke Begić-Šimundić, imenovali su druge članove radnih tijela Gradskog vijeća.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog