Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Proteklog vikenda na Slavoniki utrošene 163 tone soli

  Pravi zimski uvjeti, koji već četvrti dan vladaju i u Slavoniji, ponukali su nas da provjerimo kako funkcionira zimska služba u Hrvatskim autocestama. Stoga smo se danas provozali dionicom Slavonike od Đakova do Sredanaca. Iako na kolniku ima povremeno snijega, ta dionica je, kako ističe Ilija Bošković, voditelj Tehničke jedinice “Održavanje” Đakovo sigurna za vozače. Za zimsko održavanje 23 kilometra duge dionice brine 54 djelatnika s pet vozila koja su cijelo vrijeme na cesti, pojašnajva Bošković.
  Proteklog vikenda zimska je služba utrošila 163 tone soli i 5 tona kalcijeva klorida i nema bojazni ukoliko se takvo vrijeme nastavi jer, kako tvrde, imaju dovoljno zaliha. No i pored činjenice da se autocesta redovito čisti, proteklog su vikenda zabilježena dva slijetanja zbog neprilagođene vožnje i neadekvatne opreme.
  U kontrolnoj sobi Tehničke jedinice Održavanje Đakovo imaju nadzor nad cjelokupnim prometom na dionici Đakovo-Sredanci i reagira se po potrebi, pojašnjava dežurni operater Zdenko Crnković. Upozorava da je trenutačno ograničena brzina na 60 kilometara na sat. Oprema kojom raspolaže kontrolna soba vrlo je sofisticirana i omogućava niz podataka bitnih za sigurnost prometa. Osim potpunog pregleda trenutačnih uvjeta na cesti, u kontrolnoj sobi imaju i video nadzor, a to omogućuje 16 kamera. Te kamere bilježe i prekršaje, među kojima su najopasniji vožnja u suprotnom smjeru. Takvih je slučajeva dosad bilo pet.
  Protekle je godine Slavonikom prošlo nešto više od milijun vozila, a dnevni prosjek za prošlu godinu je 2.868 vozila.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog