Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prometnice prohodne, opskrba redovna, stanje pod kontrolom!

  Peti je dan snježnog nevremena koje i u Slavoniji zadaje sve više problema. Novih 11 centimetara snijega, koliko ga je napadalo od jučer, podebljalo je snježnih pokrivač na pedesetak centimetra, izmjerili su u đakovačkom meteorološkom mjernom centru.
  Zimske službe zasad stižu održavati prometnice prohodnima, a za to se u Cestingu, kako ističe nadcestar Marinko Šćuric, brine šest ekipa koje su na terenu od ranih jutarnjih sati. Probleme stvaraju nanosi snijega, a najviše ih je na cesti Satnica- Gašinci, na Tomašanačkom brdu, kod Đurđanaca.
  Iz svih mjesta jutros su autobusi stigli na vrijeme, doznajemo na Autobusnom kolodvor, a u samom gradu također od ranih jutarnjih sati djelatnici Univerzala čiste snijeg. Žale se da ima podosta građana i vlasnika lokala koji ne čiste snijeg ispred svojih objekata.
  Zbog velikih nanosa snijega na krovovima i ledenih siga koje prijete sve je više i upozorenja na takvim objektima, pa se građanima preporuča oprez.

  Nema većih problema niti u odvijanju prometa na autocesti Srednaci-Đakovo-Osijek gdje je na snazi ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

  Iz đakovačke policije upozoravaju sve vozače da bez zimske opreme ne kreću na put, te da prilagode brzinu uvjetima na cesti.

  Višednevni hladni val ne ugrožava zasad opskrbu energentima. I dok je potrošnja električne energije porasla za dvadesetak posto, dnevna potrošnja plina tijekom proteklih nekoliko dana povećala se za 50 posto. Potrošnja plina po satu narasla je na 3.400 kubika.

  No, zbog niskih temperatura sve je više slučajeva smrzavanja vodovodnih instalacija. Dosad se više od dvadeset nedovoljno zaštićenih vodomjera smrzlo, a sve učestaliji su i slučajevi smrzavanja instalacija u kućama, a posebno u onim objektima koji se ne griju.

  Stanje u Osječko-baranjskoj županiji redovito prati i Stožer zaštite i spašavanja čija redovita sjednica će se održati i danas.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog