Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački skup podrške zagrebačkom prosvjedu mljekara

  U znak podrške kolegama koji prosvjeduju u Zagrebu, u 10 sati na parkiralištu iza župne crkve u Đakovu okupilo se pedesetak poljoprivrednika s dvadesetak traktora.
  Osim što se protive smanjenju otkupne cijene mlijeka, traže nastavak subvencije od 42 lipe za kilogram mlijeka do ulaska Hrvatske u Europsku uniju, te da se proračun Ministarstva poljoprivrede u dijelu subvencija za osnovna plaćanja vrati na razinu 2,8 milijardi kuna.
  “Ovdje su se okupili manji proizvođači mlijeka i ratari koji ne mogu otići u Zsgreb jer su zadnje potpore dobili od ržave u travnju prošle godine i nemaju za gorivo do Zagreba”, poručio je Matija Brlošić.
  Seljaci traže od države da zaštiti domaću proizvodnju jer jedino tako mogu opstati. “Mi smo sitni za europsko tržište i obaveza je malih država da štiti domaću proizvodnju”, zaključio je Brlošić istaknuvši da hrvatski poljoprivrednici proizvode kvalitetnu i zdravu hranu za razliku od uvoznog mlijeka, povrća i voća sumnjive kvalitete na trgovačkim policama.
  “Ne dozvoljavamo da se subvencije režu ni mljekarima, ni ratarima, kao niti vinogradarima, voćarima i povrćarima jer to znači propast naših gospodarstava i više od sto tisuća radnih mjesta”, poruka je prosvjednog skupa podrške mljekarima u Zagrebu.
  Seljaci pozivaju sve slavonske zastupnike da im pomognu u rješavanju njihovih zahtjeva.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog