Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Crkva je za partnerski i prijateljski odnos s medijima

  “Medijsko praćenje misnih slavlja i važnih svetkovina Katoličke crkve”- bila je središnja tema današnjeg susreta koji je organizirao Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije, a na kojem su se okupili urednici i novinari desetak slavonskih medija.Sudionicima se obratio i nadbiskup Marin Srakić ukazavši na važnost medija danas i na međusobnu upućenost medija i Crkve, te posebno na opasnosti i izazove s kojima se susreću novinari.
  “Zato je itekako potrebna hrabrost s vaše strane koju vi znate upotrijebiti na dobro našega čovjeka”, poručio je nadbiskup Srakić. Posebno je to prisutno, kazao je, danas u ovoj gospodarskoj krizi kada “i vi koji puta strahujete za radna mjesta, a svjesni ste da morate biti odgovorni, hrabri jer jedino tako ćete ispuniti svoje poslanje”.
  Najučestalije liturgijske pojmove koji se pojavljuju u medijima novinarima je pojasnio profesor dr. Zvonko Pažin, dok se prof. dr. Vladimir Dugalić, govoreći o životu Crkve, založio za prijateljski i partnerski odnos Crkve i medija.
  “I novinari i Crkva zajednički mogu učiniti na promicanju pozitivnih vrijednosti”, kazao je prof. Dugalić pozvavši novinare da prate ne samo važne svetkovine, nego i druge aktivnosti Crkve.
  Tijekom susreta istaknuto je da bi predstavnici Crkve trebali što češće biti sudionici rasprava koje organiziraju mediji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog