Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srakić:”Hrvatskom čovjeku treba nada”

  “Božić je blagdana nade, a upravo nada je ono što je potrebno hrvatskom čovjek i čovječanstvu općenito”, poručio je nadbiskup Marin Srakić sa svog tradicionalnog božićnog susreta s novinarima slavonskih redakcija. “Ekonomski i sigurnosni problemi na nacionalnoj razini kao da poprimaju svjetske i planetarne razmjere”, kaže nadbiskup,  ističući da u ovome vremenu  kojem živimo “nada postaje  sve rjeđa roba na tržištu vrijednosti”.

  “Visoka stopa nezaposlenosti, socijalna nesigurnost, porast siromaštva, politički sukobi, toleriranje elemenata koruptivnog ponašanja, te drugi problemi hrvatskoga drutšva pridonose rastu beznađa među hrvatskim građanima. tome se ne treba čuditi, jer je korijen svega toga moralna kriza društvenog života”, ističe nadbiskup SRakić.

  Tijekom razgovora s novinarima nadbiskup Srakić prokomentirao je i aktualnu situaciju u društvu, izrazio nadu da će nova vlada odgovoriti izazovima, ali da se u to moraju uključiti i svi ostali. I Crkva je svjesna teške gospodarske i socijalne situacije i daje svoj doprinos, no ne može nadomjestiti državu, naglasio je nadbiskup. S tim  vezi rekao je da se HBK odrekla pedesetak milijuna kuna koje je trebala dobiti iz proračuna. Pozivom svećenicima da odustanu od projekata izgradnje novih objekata i sredstva usmjere u socijalne programe i Crkva se pridružila štednji, kazao je nadbiskup Srakić odbacivši kritike na račun raskoši, bogatstva i luksuza, posebno kada je riječ o zgradi vikarijata u Osijeku, odnosno “Srakićevim dvorima”. “Cijena je upola manja od one koja se navodila u medijima”, pojasnio je nadbiskup naglasivši da on, s ozbirom da  sljedeće godine stječe uvjete za mirovinu, ni neće korisiti tu zgradu, nego će ona služiti za različita okupljanja  Osječana, te druge sadržaje.  

  “Nismo feudalci”,konstatirao je nadbiskup Srakić, a govoreći o gospodarenju nadbiskupijskim šumama rekao je da su iskustva s Andabakovom tvrkom “Sunčane šume” nakon prve godine pozitivna. Izrazio je i očekivanje da će se građani Hrvatske na referendumu izjasniti za ulazak u Europsku uniju, te dodao da on nikada nije bio eurofob.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog