Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prevencijom protiv ovisnosti, vandalizma i vršnjačkog nasilja

  Gradonačelnik Zoran Vinković i načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Željko Prša potpisali su danas Sporazum o suradnji na provedbi projekta “Zajedno više možemo”. Riječ je o programu čiji je cilj primarna prevencija svih oblika rizičnih ponašanja, a posebice zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma i vršnjačkog nasilja. Program je, kako je tom prigodom pojasnio načelnik Prša, namijenjen ciljanoj skupini, odnosno učenicima četvrtog, petog i šestog razreda osnove škole i njihovim roditeljima. 

  Drugi je to sporazum Grada i Policijske uprave, a temelji se i na programu Vijeća za prevenciju Grada Đakova, rečeno je tijekom potpisivanja. Policiji pomoć jedinica lokalne samouprave treba posebno u financiranju promotivnog materijala, a kao partneri se pojavljuju i  Zavod za  javno zdravstvo, Centar za socijalnu skrb, nevladine udruge. 

  Cilj programa je učenicima tih razreda približiti rad policije i upozoriti na rizično ponašanje, odnosno pomoći im  da u takvim situacijama  zauzmu pozitivan stav. Posebno se to odnosi na vandalizam koji postaje sve veći problem u gradovima. “Prevencijom vandalskog ponašanja novac koji gradovi utroše na saniranje oštećenja koja ostaju iza mladih vandala može biti usmjeren u druge svrhe i programe namijenjene mladima”, istaknuo je načelnik Prša.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog