Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Certissina verzija zagrebačkog Božića u Ciboni

  “Đakovačka verzija zagrebačkog Božića u Ciboni” – najkraći je osvrt na večerašnji adventsko-božićni glazbeni recital koji je, pod nazivom “Božić s Certissom”, održan u samostanskoj crkvi Milosrdnih sestara svetog Križa. Prigodni božićni program, više izvođača, nepodijeljena podrška brojne publike koja se na kraju koncerta i sama pridružila u izvedbi najpopularnije božićne pjesme, te primjeren ambijent samostanske crkve, pridonijeli su ukupnom dojmu glazbenog događaja s kojega su svi otišli zadovoljni.

  Bio je to prvi koncert članica Ženske klape “Certissa” koja djeluje od studenoga ove godine pod vodstvom Ivana Rakonce, glazbenog voditelja i orguljaša. Osim slavonskih tradicionalnih božićnih pjesama, na programu su bile i strane, kao i odabrane skladbe klasične glazbe. Svoj doprinos su dali i gosti; Tomislav Kruljac, klavir, Krešimir Punda, trombon, Mia Mandić, flauta, Puhački orkestar DVD-a Đakovo, te Coronata, komorni orkestar župe Kuševac.

  Ženska klapa “Certissa” okuplja osam pjevačica, soprana, mezzosoprana i altova, a uz sakralnu glazbu bavi se i svjetovnom. Njihov voditelj ističe da je večerašnji koncert rezultat ozbiljnog rada, najavljuje nastavak sustavnog rada, pa je za očekivati i u budućnosti glazbene događaje poput večerašnjeg.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog