Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prosvjedna šetnja bivših radnika Đakovštine: “Ne odustajemo, nema predaje”

  Bivši radnici Đakovštine, koji od utorka danonoćno prosvjeduju ispred ulaza u bivšu tvrtku,  gdje su podigli šator i ogradili ga bodljikavom žicom, danas su u 10 sati  u prosvjednoj povorci stigli do kružnog toka u centru grada. I na taj način, a nakon jučerašnje četrdeset petominutne blokade ulaza u bivšu tvrtku, željeli su iskazati nezadovoljstvo što Vlada nije pronašla rješenje za isplatu njihovih otpremnina.

  S hrvatskom zastavom na čelu, natpisom”Đakovština logor Vlade Republike Hrvatske” i uzvicima “Danas mi, sutra Vi” i “Nema predaje”, njih dvjestotinjak  mirno je, uz policijsku pratnju, prošlo  gradom do Gradske vijećnice. Podršku su im dali vozači  i slučajni prolaznici od kojih mnogi nisu krili suze.

  “Žalosno i  jadno”, bio je najčešći komentar građana koji su im izražavali podršku.  Bilo je i nekoliko političara i lidera seljačkih udruga koji su im dali podršku.

  Iako se dio prosvjednika od početka protivi gandijevskim metodama, bivši radnici Đakovštine još će neko vrijeme biti strpljivi, ističe Stjepan Ljubej. “Pričekat ćemo još danas i sutra, možda nam se netko od nadležnih obrati, a onda…..poduzimamo radikalnije metode”, poručuje Ljubej.

  Za sutra u 9 sati bivši radnici Đakovštine najavili su zajednički odlazak na misu u katedralu.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog