Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvoreni 10. Jabučini dani

  Danas su otvoreni Jabučini dani, odnosno 10. županijska, 6. regionalna i 4. međunarodna izložba jabuka i voćnih prerađevina čiji organizator je Hrvatska poljoprivredna komora i Udruga voćara Voćar Đakvoština. Svoje proizvode izložilo je stotinjak proizvođača i izlagača iz Hrvatske, susjedne Bih i Vojvodine.

  Dvodnevna manifestacija održava se u velikom šatoru na parkiralištu iza župne crkve, a posjetitelji, uz razgledanje, mogu kupiti i degustirati izložene proizvode.

  Osim toga, predviđena su i stručna predavanja, ocjenjivanja kvalitete jabukovače i novih sorata jabuka i voćnih prerađevina, te niz drugih popratnih sadržaja. Na ovogodišnjim Jabučinim danima gost je Šibensko-kninska županija.

  Predsjednik Udruge voćara Voćar Đakovština, magistar Josip Đelagić osvrnuo se na stanje voćarstva u Đakovštini, istaknuvši problem nedostatka rashladnih kapaciteta, navodnjavanja i zaštite od tuče, te činjenicu da je ovogodišnja suša prepolovila urod.

  Nagradu za najbolje njegovani voćnjak dobio je OPG Ivan Šunjić iz Višnjevca, dok je za najbolje uređeni izlagački štand nagrađena Obrtnička škola Antuna Horvata. Jabučine dane otvorio je gradonačelnik Zoran Vinković, a sudionicima su se obratili i dožupan Željko Kraljičak, te načelnica Odjela za hortikulturu Višnja Šimunović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog