Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ: Zemlja je dijeljena interesno i klijentelistički

  O zemlji je bilo riječi i danas na konferenciji za novinare u đakovačkom HDZ-u, gdje su vijećnici te stranke i nezadovoljni poljoprivrednici ponovili svoje neslaganje s podjelom državnog poljoprivrednog zemljišta, prozivajući Povjerenstvo i gradske čelnike da su pogodovali stranačkim i klijentelističkim interesima. Predsjednik HDZ-a Ante Raspudić rekao je da u ovome gradu već deset godina koliko je načelu Zoran Vinković, ništa ne funkcionira, a dokaz tome su, kako je dodao, i

  posljednji događaji oko Đakovštine i već četvrti natječaj za zemlju, za koji tvrdi da je sramotan. – Svjedoci smo da se zemlja ponovno dijelila klijentelistički, a oni koji od te zemlje žive i na njoj rade, nisu je dobili, izjavio je Raspudić. Ostajući pri tvrdnji da je natječaj proveden nezakonito, prozivajući pri tom i konkretne osobe kojima je na taj način dodijeljena zemlja, poljoprivrednici najavljuju potpisivanje peticije Ministarstvu poljoprivrede za poništenje natječaja.

   Svoje nezadovoljstvo istaknuli su i prisutni seljaci, žaleći se da je natječaj proveden nezakonito i netransparento i k tome na štetu ratara. Njima je, kako su isticali, oduzeta zemlja koju su godinama obrađivali, da bi se dijelila po stranačkom i interesnom ključu. Pri tom su spominjali i konkretna imena.

   Ponovivši poziv svim političkim strankama da se sjedne za zajednički stol i hladne glave raspravi o problemima, Raspudić je predložio i rješenje za radnike Đakovštine, i to isključivo temeljem dijaloga sa svima, uključujući i Vladu RH, umjesto, kako je rekao demagoškog izvlačenja radnika na ulice. Svoj prijedlog i poziv gradonačelniku za isplatu jednokratne pomoći radnicima te tvrtke ponovio je i vijećnik HDZ-a Goran Soldo.

  Ako je bilo novca za kupovinu skupoga gradskog automobila, avanturu zvanu “poduzetnički centar”, mora biti novca i za radnike Đakovštine jer su i oni uplaćivali poreze, doprinose i komunalnu naknadu, poručio je.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog