Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljena zbirka pjesama pokojne pilotkinje Ane Damjanović

  U organizaciji Matice hrvatske sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavljena zbirka pjesama “Sjena i mir” pokojne Ane Damjanović, jedne od prvih žena pilotkinja u bivšoj državi koja, međutim, nije dobila priliku biti pilot u Hrvatskoj vojsci i poginula je kao “obični hrvatski branitelj na južnom bojištu” u 27. godini života. Knjiga je, kako je pojasnila njezina sestra Katica, tiskana kako bi se sačuvala uspomena na tu iznimnu djevojku kojoj je bio san biti pilot, ali i izdati neke svoje radove koje je pisala od djetinjstva. “Nažalost, smrt ju je sprijčila da svoj san ostvari u potpunosti i zato sam  ja imala potrebu  učiniti to”, pojasnila je Anina sestra.

  Knjigu je izdala izdavačka kuća “Kaliopa” Katarine Kolarić Jerković iz Našica koja je istaknula da je “Anina poezija proizlazi  iz duše” , a na predstavljanju je pročitan i predgovor  u kojem se potanko opisuje Anin život, stremljenja, želje  i problemi s kojima se susretala sve do odlaska u rat gdje joj se gubi trag. Tijelo joj je  identificirano u lipnju 1994. godine. 

  Uz rodbinu, predstavljanju zbirke pjesama bili su nazočni i brojni  poštovatelji pokojne Ane iz Širokog Polja, ali  i drugi ljubitelji poezije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog