Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Čobanković: Kod banaka pronaći sredstva za bržu isplatu radničkih potraživanja

  Predstavnici bivših radnika Đakovštine nisu pretjerano zadovoljni ishodom današnjeg sastanka s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem koji je  boravio  u Đakovu. Iako cijene i prepoznaju dobru volju da se taj problem riješi, radnici su, kako ističe Sanja Katić, nezadovoljni brzinom rješavanja. Očekivali su ipak da će današnji susret biti korak dalje, no, cijene, kako kaže, napore ministra Čobankoivća da se problem riješi.

  Ministar Petar Čobanković naglasio je da se u rješavanju ovog problema mora voditi računa o zakonitosti svih aktivnosti, te je podsjetio da je cilj današnjeg sastanka bio i utvrditi točan iznos mogućih sredstava iz kojih će se namiriti radnička potraživanja, a to su potraživanja Đakovštine u stečaju kroz sudske sporove. Taj potencijal  iznosi 54 milijuna kuna, odnosno  duplo više od neto potraživanja radnika,pojasnio je ministar  ističući da je cilj isplatiti radnička potraživanja u punom iznosu. “No, s obzirom da sudski postupci dugo traju, mora se  pronaći način da se premosti dugotrajno čekanje, odnosno da se  s bankama pronađe način kako bi se omogućila  isplata radničkih potraživanja prije ishoda sudskih sporova”, pojašnjava ministar Čobankoivć.  O  rokovima moguće isplate radničkih potraživanja ministar nije želio spekulirati, a kako bi se radnicima u ovoj teškoj situaciji pomoglo gradonačelnik Zoran Vinković predložio je da se pronađe način isplate jednokratne pomoći. Pregovori s bankama očekuju se sljedećih dana, najavljeno je nakon današnjeg susreta kojemu je bio nazočan i stečajni upravitelj  Đakovštine Perica Mitrović.

  Stotinjak radnika Đakovštine, koji su ishod razgovora čekali okupljeni ispred ulaza u bivšu tvrtku, iako neki  s negodovanjem, ipak su poslušali svoje pregovarače i nisu nastavili prosvjed.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog