Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ogorčeni bivši radnici Đakovštine ostaju na ulazu u bivšu tvrtku do ispunjenja njihovih zahtjeva

  “Na tražimo milostinju, tražimo samo naše”, poruka je stotinjak ogorčenih bivših radnika Đakovštine s prosvjednog skupa koji je počeo u 10 sati ispred ulaza u bivšu tvrtku.

  Ni poziv ministra Petra Čobankovića na razgovor u srijedu u 14 sati nije ih pokolebao u odluci da istraju u ostvarivanju svojih prava koje će, kako je istaknula Sanja Katić, čekati na slami. “Ostat ćemo tu do ispunjenja naših zahtjeva – do isplate otpremnina i rješavanja imovinskih odnosa s obziom da smo otplaćivali dionice”, pojašnjava glasnogovornica Koordinacije bivših radnika.

  Od 450 nekadašnjih radnika njih 350 je završilo na ulici i ovih dana im stiže i posljednja naknada sa Zavoda za zapošljavanja.

  Prevareni i izigrani bivši radnici ističu da više nemaju što izgubiti, postali su građani drugog reda u državi za koju su se borili i oni. No, nisu očekivali da će ostati bez svojih osnovnih prava, a za to smatraju odgovrnom Vladu  jer je država bila suvlasnik propale tvrtke. “S obzriom da je država pronašla rješenje za mnoge slučajeve u Dalmaciji, tražimo da pomogne i nama Slavoncima”, poručili su bivši radnici Đakovštine kojima su podršku dali i predstavnici Brazde, te  Grada Đakova i nekoliko građana koji su se odazvali njihovu proglasu.

  Dozanjemo da prosvjednici ostaju na ulazu u bivšu tvrtku do početka razgovora u Ministarstvu poljoprivrede,  a potom će o ishodu ovisiti njihove daljnje mjere.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog