Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Nemojte ljude ostaviti nezaštićene”, poručio nadbiskup Srakić vladinim dužnosnicima

  Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković sutra u 8 sati u Maloj vijećnici sastat će se s predstavnicima Koordinacije radnika Đakovštine dd u stečaju, stečajnim upraviteljem Pericom Mitrovićem i gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem. Tema sastanka je isplata radničkih potraživanja. U isto vrijeme, odnosno u 9 sati, bivši radnici te tvrtke, kako doznajemo od Sanje Katić, okupit će se  ispred ulaza u bivšu tvrtku. Radnici, kako ističe, očekuju isplatu otpremnina u punom iznosu.

  Komentirajući za Radio Đakovo “slučaj Đakovština” nadbiskup Marin Srakić, kojemu su se nedavno obratili predstavnici bivših radnika te propale tvrtke, priznao je da je urgirao kod premijerke i nadležnih ministara da se njihova situacija što prije riješi. “Zamolio sam gospođu premijerku i minsitra Čobankovića, a razgovarao sam i s minsitrom gospodarstva Popijačom i rekao im “nemojte izvlačiti ljude na ulice”, nego treba riješiti sve razgovorom i to je i učinjeno”, rekao je nadbiskup. Napominje da je situacija oko slučaja Đakovština složena, da ljudi nisu upoznati sa svojim pravima, te da su radnici otplaćivali svoje dionice, a u isto vrijeme se tvrtka zaduživala. “No, kada su trebali riještiti svoja potraživanja ovi jadni ostali su kratkih rukava, a banke i drugi su sebe namirili. Loše je da jednostavan čovjek ostane nezaštićen”, pojašnjava nadbiskup Srakić napominjući da je vladinim dužnosnicima rekao da ne ostave te ljude nezaštićene i da učine sve što mogu da se osigura njihova budućnost.

  Nadbiskup, međutim,  napominje da s pojedinostima konačnog rješenja za poraživanja bivših radnika Đakovštine nije upoznat.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog