Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Suvremeni pjesnici nastavljaju suradnju Strossmayera i braće Miladinov

  U organizaciji Makedonskog kulturnog društva “Braća Miladinov” iz Osijeka jučer je u Spomen muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera održan đakovački dio programa 14. Dana braće Miladinov kojim je obilježena 150. obljetnica tiskanja Zbornika braće Miladinov. Ta manifestacija, kako je istaknula predsjednica društva Jagoda Cvetičanin, održava se u znak zahvalnosti biskupu Josipu Jurju Strossmayeru koji je i uspostavio suradnju s braćom Miladinov.

  U programu pod nazivom “Đakovo i Struga kroz poeziju”, tijekom kojega su se, osim stihova na makedonskom i hrvatskom, čuli i izvorni makedonski instrumenti, te  predstavili laureati Struških večeri poezije dr. Vladimir Martinovski iz Skopja i Elizabeta Petrovska iz Zagreba. Oni su istaknuli da  suvremena makedonska poezija kroz 14. Dane braće Miladinov nastavlja suradnju koja je započela prije 150 godina.

  Program 14. Dana braće Miladinov, koji je počeo polaganjem vijenaca na Strossmayerovom grobu u kripti đakovačke katedrale, nastavlja se danas u Osijeku.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog