Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prevencijom protiv sve učestalijih krađa

  Krađe i teške krađe, odnosno provalne krađe, najzastupljenija su kaznena djela u strukturi imovinskog kriminaliteta, a njihov broj iz godine u godinu raste, čulo se na predstavljanju projekta

  “Prevencija krađa i provalnih krađa u gradovima – Zajedno u zaštiti osobne imovine”, koji se provodi u suradnji Policijske uprave osječko-baranjske i Vijeća za prevenciju Grada Đakova.

  To je dugoročan projekt u kojemu je, osim medisjke kampanje, predviđen i kontakt policije s građanima u mjesnim odborima, a tiskani su i prigodni letci s uputama za prevenciju provala u kuće, stanove ili automobile, istaknuo je Tomislav Čorluka, iz Odsjeka za prevenciju Policijske uprave. Upravo se na području Đakovštine bilježi najveći porast krađa, naglašeno je na konferenciji za novinare, što je potkrijepio  Zlatko Bošnjaković, pomoćnik načelnika Policijske postaje Đakovo, podatkom o 263 krađe u prvih pet mjeseci ove godine, dok  su  u istom razdoblju prošle godine evidentirane 252. No, i pored sve većeg broja krađa, Đakovo je siguran grad, konstatirao je načelnik Rudolf Kolarić. Pojasnio je da su počinitelji krađa recidivisti koji, kako sami priznaju, najčešće biraju trgovine bez zaštite.

  Suradnja Grada i Policijske uprave na ovom projektu nastavit će se i na drugim područjima, najavili su gradonačelnik Zoran Vinković i voditelj Odsjeka prevencije Damir Takač.

  O toj temi bit će riječi u emisiji “Izravno” u četvrtak u 14,05.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog