Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Pravilnik” vraća rodilište u vrijeme kada je ono zatvoreno, tvrdi Vinković

  Bombastičke najave o vraćanju rodilišta u četiri hrvatska grada ne odgovaraju onome što Grad Đakovo traži od početka , a to je potpuno opremanje rodilišta u skladu sa standardima 21. stoljeća, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinkoivć, odgovarajući tako na najavu objave Pravilnika i tvrdnje iz HDZ-a.

  “Pravilnik vraća đakovačko rodilište u vrijeme kada je ono bilo i zatvoreno”, konstatirao je gradonačelnik istaknuvši podatak da je županija godišnje izdvajala za rodilište između 850 tisuća i 1,1 milijun kuna. Vinković od MInistarsva zdravstva traži da se raspiše natječaj i za opremanje đakovačkog rodilišta, kako je to učinjeno i za rodilište u Sinju, Imotskome i Makarskoj, a to je ujedno, kako kaže, i odgovor HDZ-u o ulaganju tih gradova u rodilišta. Riječ je o sredstvima Ministarstva zdravstva, a ne o novcu iz proračuna tih gradova, tvrdi Vinković.

  Odbacio je i optužbe čelnika HDZ-a o Poduzetničkom centru kao đakovačkom slučaju “Buljubašić”. Pojasnio je da je direk tor centra preuzet iz agencije Ministarstva prometa i veza, da niti jedan centar ne radi s ekstra prihodima i ekstra zaradom, te da je neto plaća direktora 5.500 kuna, odnosno bruto 9.300.

  Odbacio je i tvrdnje da je HDSSB u koaliciji sa SDP-om, no dodao je da će njegova stranka uvijek podržati svaku odluku koja je dobra za građane. Rekao je također da krize vlasti sigurno neće biti, ali da može biti krize u funkcioniranju Gradskog vijeća. Upozorio je sve one koji u tome sudjeluju da neće pristati na pritiske i ucjene, te da će u tom slučaju biti prijevremeni izbori za Vijeće.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog