Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Više od 500 Đakovčana putuje na susret s papom

  Hrvatska se sprema za doček pape Benedikta XVI. Doček je predviđen sutra u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso za 11 sati, a tijekom svečanosti dobrodošlice Papa će održati svoj prvi govor. U 12.15 sati na programu je kurtoazni posjet predsjedniku Republike Hrvatske u Uredu predsjednika, a nakon toga u Apostolskoj nuncijaturi Benedikt XVI. primit će predsjednicu hrvatske Vlade. U 14 sati je ručak s članovima pratnje, također u nuncijaturi, a susret pape s predstavnicima civilnog društva, svijeta politike, znanosti, kulture i poduzetništva, Diplomatskog zbora te vjerskim predstavnicima održat će se u Hrvatskome narodnom kazalištu u18.15 sati. Sat vremena kasnije, u 19.30 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića započet će bdjenje s mladima.
  Drugog dana pohoda, u nedjelju 5. lipnja na zagrebačkom Hipodromu Papa će u 10 sati predvoditi misu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji i na kraju mise predvoditi molitvu Kraljice neba. Papa će u 17 sati slaviti i Večernju s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali. U 18.15 sati posjetit će Nadbiskupski dvor, a u 19.15 je svečanost oproštaja u zračnoj luci Pleso.

  Iz Đakovačko osječke nadbiskupije na susret sa Svetim Ocem kreće 7.532 hodočasnika, većina njih kreće u nedjelju ujutro, a putuju, vlakom, atuobusima i osobnim automobilima. Hodočasnički vlak sa Željezničkog kolodvora Đakovo kreće za Zagreb u nedjelju ujutro u 02,48 sati. Iz Đakova na susret s papom kreće oko 300 vjernika, a iz cijelog dekanata 600.

  Prvi na susret s Benediktom XVI. kreću mladi koji će sudjelovati u bdijenju s papom, a iz Đakova ih ide 240, dok iz cijelog Đakovačkog dekanata 500.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog