Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pobjede Nikoli Sedlaku i Mariju Zovku

  MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR „ĐAKVOAČKI VEZOVI 2011.“

  Pobjede Nikoli Sedlaku i Mariju Zovku

  Šahovski klub „Đakovo Hotel Blaža“ imao je čast ostvoriti dodađanja 45. „Đakovačkih vezova“. Međunarodnim šahovskim turnirom „Đakovački vezovi 2011.“ obilježena je 90. obljetnica igranja šaha i osnutka prvoga šahovskoga kluba u Đakovu.  Na turnru je nastupilo 60 šahista u dvije kategorije:  u „A“ turniru nastupilo je 18 igrača, dok se u pet kola  „B“ turnira natjecalo 42 igrača. Nakon pet odigranih kola najviše uspjeha u „A“ turniru imao je velemajstor Nikola Sedlak, član Šahovskoga kluba „Mladost“ iz Ernestinova koji je iz pet partija osvojio četiri boda. Odličan šah pokazao je i drugoplasirani velemajstor Siniša Dražić, član Šahovskog akluba „Sljeme Agroproteinka iz Sesveta koji je također skupio četiri boda, ali je imao slabije dodatne kriterije. Trećeplasirani igrač turnira je velemajstor Zoran Jovanović, član prvoligaškoga ETF Osijeka koji je osvojio 3,5 boda. Odličan dojam ostavio je đakovački internacionalni majstor Rudolf Sertić kojemu je pripalo četvrto mjesto sa 3,5 boda. Vrijednost Sertićevoga rezultata potvrđuje i činjenica da je iza sebe ostavio dugogodišnjega hrvaskoga velemajstora Mišu Cebala. Velemajstor Dušan Popović koji ove sezone igra za đakvoački klub osvojio je sedmo mjesto sa 3 boda, Pero Aščić je deveti sa 2,5 boda koliko je prikupio i Drago Vargić na jedanaestom mjestu. Tomislav Drmić zauzeo je 12. mjesto sa dva boda, a 14. mjesto s 1,5 bodom pripalo je Robertu Perišiću, članu Šahovskoga kluba „Piškorevci“.

  U „B“ turniru najviše uspjeha imao je Mario Zovko, član ŠK „Vukovar ’91.“ Sa 4,5 boda, a s istim brojem bodova drugo mjesto zauzeo je Dean Zečević, član Turopolca iz Velike Gorice. Treće mjesto pripalo je Božidaru Ivekoviću iz zagrebačkoga Podsuseda.

  Đakovački šahisti zauzeli su slijedeća mjesta:

  23. Ivan Šunić – 2 boda

  26. Dorian Žderić – 2 boda

  28. Mijo Anđelić (Piškorevci) – 2 boda

  29. Robert Aščić (Dama) – 2 boda

  30. Davor Skočibušić – 2 boda

  31. Nikola Klemen – 2 boda

  32. Darko Kovač (Piškorevci) – 2 boda

  33. Ivan Skočibušić – 2 boda

  34. Zvonimir Špoljar – 1,5 bod

  35. Domagoj Kapetan – 1,5 bod

  36. Patrik Tomaško – 1,5 bod

  37. Nikolina Šarčević (Pškorevci) – 1 bod

  38. Matea Šarčević (Piškorevci) – 1 bod

  39. Romeo Adrić – 1 bod

  40. Luka Galac – 0,5 boda

  41. Antun Božić – 0,5 boda

  42. Luka Laitkam – 0,5 boda

  * * * * *

  U Valpovu je održana Glavna skupština Šahovskog saveza Osječko-baranjske županije. Djelatnici šahovskih klubava Dama i Piškorevci dobili su vrijedna priznanja, tj. promaknuća za svoj dosadašnji rad. Ivanka Raguž iz ŠK “Dama” Đakovo imenovana je predsjednicom Komisije Šahovskoga saveza Osječko-baranjske županije za rad s mladima, a Josipa Aščić iz ŠK “Dama” Đakovo i Đuro Anđelić iz ŠK “Piškorevci” postali su članovi spomenute komisije i članovi Natjecateljske komisije.

  Prva akcija spomenute Komisije bit će organizacija šahovskih kampova u Našicama. Raspis ovih kampova bit će utvrđen 1. srpnja 2011. kada u Valpovo dolazi Upravni odbor Hrvatskog šahovskog saveza.  Upravni odbor HŠS-a u Valpovu će održati svečanu sjednicu  povodom proslave ” Šezdeset godina šaha u Valpovu”.  Vjerujemo da ćemo za ovaj projekt dobiti potporu HŠS-a kao i Grada Našica. Kampovi će se organizirati pet do šest puta godišnje, a cilj je unaprijediti šahovski rad s mladima u našoj županiji i regiji.”

  * * * * *

  Kadeti ŠK Dama Đakovo putuju u Rabac gdje će se od 19. do 25. lipnja održati Pojedinačno kadetsko A prvenstvo Republike Hrvatske. “Damu” će predstavljati: Ivan Raguž, Robert Aščić, Frano Raguž, Karlo Rimac i Judita Aščić. Trener kadeta je Pero Aščić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog