Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Edukacija o pravima pacijenata

  Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata Osječko-baranjske županije uskoro će započeti s realizacijom projekta pod nazivom “Znanjem do zdravlja”, najavila je gostujući u današnjoj emisiji “Izravno” Danijela Periš, zamjenica predsjednika Povjerenstva. Cilj projekta je prikupiti što više informacije i pacijente educirati o njihovim pravima.

  Projekt će trajati godinu dana, a predviđena je intenzivna kampanja tijekom koje će u svih 14 zdravstvenih ustanova na području županije biti postavljeni sandučići u koje će pacijenti moći staviti svoje pritužbe ili pitanja. Osim toga, predviđene su i prigodne plakate i letci, emisije u medijima, a uskoro bi trebala biti otvorena i posebna telefonska linija za građane.

  Time se ujedno, kako navode u Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata, želi ohrabriti pacijente u borbi za njihova prava jer dosadašnja praksa pokazuje da se tek mali broj njih odluči istrajati u tome.

  Prema podacima za prošlu godinu, koji su upućeni županijskom Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata, Dom zdravlja Đakovo zaprimio je tek nekoliko usmenih pritužbi pacijenata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog