Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Znanstveni skup, likovna izložba i koncert Zg filharmonije

  Povjerenstvo za organizaciju 9. Strossmayerovih dana na današnjoj je sjednici razmotrilo končane pripreme za održavanje te kulturne manifestacije koja će početi u petak, 20. svibnja u 11 sati otvorenjem reprezentativne likovne izložbe “Strossmayer i suvremenici” u Muzeju Đakovštine. Uz eksponate, u prigodnom katalogu bit će navedeni i svi Strossmayerovi portreti, naglasio je predsjednik Povjerenstva Ivica Mandić.

  Središnji dio 9. Strossmayerovih dana je znanastveni skup o biskupu Strossmayeru i Akademiji koji će se održati u subotu, 21. svibnja u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici, a na kojemu će o toj temi govoriti akademici Zvonko Kusić, Nikola Stančić i Vladimir Marković.

  Također u sklopu programa ovogodišnjih Strossmayerovih dana u srijedu,k 25. svibnja bit će predstavljena knjiga Strossmayer i Crna Gora dr. Milorada Nikčevića, a manifestaciju će zaključiti sad već tradicionalni koncert Zagrebačke filharmonije u četvrtak, 26. svibnja u 20 sati u đakovačkoj katedrali.

  Uz ocjenu da su Strossmayerovi dani kao znanstveno-kulturna manifestacija zaživjeli i u nacionalnom okvirima, Predsjednik Povjerenstva Ivica Mandić najavio je u sklopu ovogodišnjeg programa i predstavljanje Zbornika 7. i 8. Strossmayerovih dana.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog