Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Niti jedna vlada nije prepoznala važnost poljoprivrede

  “Niti jedna hrvatska vlada nije dosad prepoznala važnost poljoprivrede kao strateškog gospodarskog sektora, kao što to rade zapadne zemlje, i stoga nam je stanje u poljoprivredi nezadovoljavajuće”, kritički je konstatirao Friedrich Jakupec, konzultant Vukovarsko srijemske županije, govoreći jučer na 15. skupu slavonskih političara što ga je organizirala Đakovačko-osječka nadbiskupija. Posebno je naglasio da nisu na pravi način iskorišteni prirodni resursi, odnosno 1,3 milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta, nezagađeno i kvalitetno tlo, te vodeni resursi za navodnjavanje.

  I pomoćni biskup Đuro Hranić naglasio je važnost poljoprivrede zbog koje se, kako je rekao, često i prosvjeduje.

  “Naša je Slavonija danas, nažalost, jedna od najsiromašnijih regija Hrvatske”, konstatirao biskup Hranić  pozivajući se, kao je rekao, ne samo na subjetkivni osjećaj Slavonaca, nego i na objektivne parametre i pokazatelje. “Suočavamo se s bolnom činjenicom da naša mladost i čitave obitelji, pritisnuti bezperspektivnošću života u nekim slavonskim selima i gradovima zbog nezaposlenosti su prisiljeni napuštati Slavoniju”, upozorio je  biskup  Hranić.

  Pitanje poljoprivrede posebno je važno danas uoči ulaska Hrvatske u Eurospku uniju, čulo se na jučerašnjem skupu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu koji je okupio pedesetak slavonskih političara.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog