Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bivši radnici Đakovštine d.d. u stečaju traže susret s premijerkom

  Osamdesetak bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju okupilo se ispred ulaza u bivšu tvrtku, a sa skupa su uputili zahtjev Vladi u kojem traže sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor kako bi ju upoznali sa situacijom u kojoj se nalaze.

  Bivši radnici, kako ističe Radomir Blažević, traže isplatu radničkih potraživanja u punom iznosu, odnosno obeštećenje na temelju vlasničkih udjela proisteklih iz ESOP programa. “S obzriom da je Vlada bila suvlasnik Đakvoštine d.d. i imenovala je dva člana Nadzornog odbora, smatramu je suodgovornom za krah koji smo doživjeli i stanje u kojem se nalazimo”, pojasnio je Blažević.  S radničkim zahtjebvima solidarizirao se i gradonačelnik Zoran Vinković.

  Osim toga, bivši radnici Đakovštine traže  i opoziv Šime Oreškovića, sindilalnog povjerenika, iz Odbora vjerovnika, a s obzirom da upravo njega i Marija Vukovića smatraju odgovornima za otkaze, protiv njih dvojice podnijeli su i kaznenu prijavu. Tereti ih da su pogodovali interesima krupnog kapitala, poslovnim bankama i privatnim investitorima, te doveli u zabludu bivše radnike Đakovštine d.d poticajući ih na pokretanje stečaja na vlastitu štetu.

  Ne pokaže li premijerka razumijevanje prema bivšim radnicima Đakvoštine oni najavljuju aktivnosti za zaštitu svojih vlasničkih i radničkih prava na Međunarodnom sudu pravde.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog