Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački branitelji o presudi hrvatskim generalima

  I među đakovačkim braniteljima podijeljena su očekivanja o ishodu sudskog procesa hrvatskim generalima. I dok oni najoptimističniji očekuju oslobađajuću presudu, oni realniji su oprezniji i sagledavaju širi kontekst tog suđenja i uopće Haaškog suda.

  Gostujući u današnjoj emisiji “Izravno”  Igor Švraka, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracisjkih logora, rekao je da očekuje oslobađajuću presudu, a ako i bude presuda očekuje da će biti minimalna tako da “generali za godinu,  dvije budu vani”. Zdravko Zeko, predsjednik đakovačke HVIDRE nije tako optimističan. “Očekujem, nažalost, visoku presudu, dao Bog da nisam u pravu”, kratko je dodao Zeko, dok Krešimir Marković, predsjednik UHDDR-a, očekuje manju presudu i nada se da će generali kod kuće čekati pravomoćnost.

  Slična su razmišljanja i kada je riječ o sudjelovanju u prosvjedima koji se najavljuju nakon izricanja presude. Marković je za prosvjede  jedino ako to odluče središnjice braniteljskih udruga, ali za mrne i prosvjede bez incidenata.

  “Bez prosvjeda, ali ako odlučimo, onda će ih biti”, kaže predsjednik HVIDRE , dok  Švraka smatra da treba iskazati podršku generalima –  ako presuda bude nepovoljna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog