Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Čeka se konačni dogovor SDP-a i HNS-a!

  I danas su nastavljeni razgovori o novonastaloj situaciji u Gradskom vijeću nakon što je SDP raskinuo koaliciju s HDSSB-om.

  S tim u vezi, kako doznajemo, gradonačelnik Zoran Vinković obavio je razgovor s čelnicima HDZ-a, HSS-a i HSP-a kojima je predložio da se sjednica Gradskog vijeća, s ranije utvrđenim dnevnim redom, održi već u utorak, a da se preslagivanje odnosa u Vijeću nastavi nakon Dana Grada. S tim prijedlogom, kako ističe gradonačelnik, slažu se i u HNS-u, pa očekuje da se o tome do sutra očituje i SDP i njegov novi koalicijski partner HSU. U tom slučaju sjednica bi telefonskim putem bila sazvana već sutra.

  Što se tiče SDP-a, sjednica Gradskog vijeća može se održati u utorak, odgovara na gradonačelnikov prijedlog predsjednik Josip Matkov, no, dodaje da je moguća i izmjena dnevnog reda, što ovisi o nastavku pregovora unutar nove koalicije, odnosno SDP-a HNS- i HSU-a. Matkov kaže da se čeka odgovor HNS-a.

  I što se tiče HNS-a, kako doznajemo od predsjednika Ivice Mandića, sjednica Gradskog vijeća može se održati u utorak kako bi se donijela i odluka o gradskim priznanjima jer građani, smatra Mandić, koji su zaslužili ta priznanja ne moraju čekati dogovor o novom odnosu snaga u Vijeću. Ukoliko bude bilo kakvih prijedloga za izmjenu dnevnog reda, u toj će inicijativi biti i HNS,  dodaje Mandić napominjući da će moguće izmjene dnevnog reda biti dogovor isključivo SDP-a i HNS-a. Đakovački HNS doživljava SDP kao svog strateškog partnera, ponavlja Mandić koji, međutim,  nije želio odgovoriti na izravno pitanje što je tema nastavka razgovora tih dviju stranaka, odnosno jesu li to moguća kadrovska rješenja u skladu s novim odnosom snaga u Gradskom vijeću i do koje razine bi te promjene mogle ići.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog