Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve veći broj korisnika socijalne pomoći

  Danas se obilježava Međunarodni dan socijalnog rada, a moto ovogodišnje obilježavanja je „Glas socijalnog rada kao odgovor na globalnu krizu – zajedno razvijamo plan“

  Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi podržalo je inicijativu Hrvatske udruge socijalnih radnika da se Međunarodni dan socijalnog rada i ove godine obilježi  kao Dan otvorenih vrata centara za socijalnu skrb, domova socijalne skrbi i drugih pružatelja socijalnih usluga u našoj zemlji.

  U đakovačkom Centru za socijalnu skrb, kako ističe ravnateljica Kaja Milković, današnji dan obilježavaju radno.

  S obzirom na tešku gospodarsku situaciju  u Đakovštini se u posljednje vrijeme, a posebno od prestanka sezonskih poslova,  povećava broj korisnika socijalne pomoći. Stalnu socijalnu pomoć prima oko 1.300 obitelji, a još oko tisuću je korisnika jednokratne socijalne pomoći. Isto tako, ističe ravnateljica Centra za socijalnu skrb, raste broj korisnika i drugih vidova socijalne pomoći.”Jako se povećava broj zahtjeva za jednokatne pomoći, odnosno broj ljudi koji, zbog različitih razloga, nemaju uvjete za stalnu pomoć, pa se često nađu u situaciji da nemaju ni za najosnovnije potrebe, pa Centar pomaže jednokratnim pomoćima, u skladu sa svojim mogućnostima”, pojašnjava ravnateljica Kaja Milković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog