Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HSP poziva gradsku koaliciju da se očituju o podršci gradonačelniku

  Nedavna politička prepucavanja između koalicijskih partnera SDP-a i HDSSB-a goruće je pitanje đakovačke političke scene, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Josip Tokić. Tokić ističe da je njegova stranka prva upozoravala na mogućnost destabilizacije gradske vlasti nakon što je gradonačelnik Zoran Vinković, kako

  tvrdi Tokić, izbačen iz SDP-a. “Pet je mjeseci trebalo Zoranu Milanoviću da đakovačkom SDP-u zabrani kontakte, odnosno da raskine suradnju s HDSSB-om, ističe Tokić.

  “Mi ne znamo što će biti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća i kada će ona uopće biti jer je postalo upitno koliko Zoran Vinković ima ruku u Vijeću” , pojašnjava Tokić ističući da HSP ne želi prijevremene izbore.

  Umjesto izbora, koji bi bili samo trošak, Tokić poziva “nazovi koaliciju”, odnosno SDP, HNS i HDSSB da se očituju o po

  dršci Zoranu Vinkoviću, a ako te podrške više nema poziva sve stranke da sjednu za stol i zajedno pronađu način na koji će vlast funkcionirati u sljedeće dvije godine.

  Tokić napominje da je do pucanja te koalicije došlo i zbog Ergele, odnosno prosvjeda na kojem su bili čelnici HDSSB-a.

  “Zoran MIlanović je zabranio SDP-u takva zajednička  druženja, a taj prosvjed je bio isključivo promocija Zorana Vinkovića i njegove, vjerovatno, nove političke opcije”, kaže.

  Osvrćući se na prosvjede , odnosno bunt protiv Vlade, Tokić poziva građane da im  se pridruže, ali da ne dopuste politikantima da ponovo sjednu u fotelje. “Građani su shvatili da ni HDZ ni SDP više nisu rješenje za Hrvatsku”, zaključuje Tokić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog