Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Žene još uvijek neravnopravne

  Gradski odbor za ravnopravnost spolova održao je uoči Međunarodnog dana žena sjednicu na kojoj je uakazno na još uvijek neravnopravni položaj žene u društvu. Podsjeća se posebno na prava tekstilnih radnica u Hrvatskoj, te općenito na položaj oko 60 posto žena na Zavodu za zapošljavanje.

  Isto tako, kako se navodi u priopćenju predsjednice Jasne Andrić, istaknut je i problem nasilja u obitelji. Tijekom prošle godine evidentirano je 15 kaznenih djela nasilničkog ponašanja, te čak 191 prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

  Povodom Dana žena danas u 18 sati u Gradskoj vijećnici bit će prikazan film “Tjeskoba” redatelja Damira Čučića.

  Obilježavajući Međunarodni dan žena, čelnice Foruma žena SDP-a održale su konferenciju za novinare na kojoj su istaknule da su žene još uvijek u podređenom položaju, odnosno da nisu dovoljno zastupljenje niti u gospodarstvu, niti u politici.

  “Sto godina poslije prve borbe za bolja prava, žene su i dlaje manje plaćene za svoj rad i prve su na popisu za otkaz.  U

  Hrvatskoj su žene oko 25 posto manje plaćene od mušakaraca, u strukturi nezaposlenih one čine vrlo visok udio. Na listi za zapošljavanje, unatoč svojim kvalitetama, uvijek su na drugom mejstu jer zbog svojih godina ili će biti majke, ili su već majke, a kapital ne smije trpjesti zbog nečijeg tuđeg djeteta”, upzorava predsjednica Foruma žena đakovačkog SDP-a. Podjeća da je Hrvatska vlada, na čijem je čelu žena, ukinula jedinu pozitivnu diskriminaciju, odnosno pravo na raniji odlazak u mirovinu.

  Komentirajući aktualne prosvjede i kritike na račun Vlade, Anka Ćurić pozvala je premijerku da konačno odredi datum izbora.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog