Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • „Dama“ Borki Frančišković, a „Mala dama“ Luciji Rožić

  6. ŽENSKI ŠAHOVSKI TURNIR „DAMA“ I 4. KADETSKI TURNIR „MALA DAMA“

  „Dama“ Borki Frančišković, a „Mala dama“ Luciji Rožić

  Đakovo je u subotu i nedjelju bio centar hrvatskoga šaha. U organizaciji Šahovskoga kluba „Dama“ održan je 6. Ženski šahovski turnir „Dama“ na kojemu je nastupilo 19 igračica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i 4. kadetski turnir „Mala dama“ koji je okupio ukupno 51 igračicu iz cijele Hrvatske.

  Nakon šest odigranih kola naslov seniorske pobjednice pripao je prošlogodišnjoj prvakinji Borki Frančišković koja je sa 5,5 bodova odnijela titulu „dame“. Sa bodom manje bila je viceprvakinja Hrvatske Kristina Šolić, dok je treće mjesto pripalo gošći sa Širokoga Brijega Aleksandri Dimitrijević koja je u šest kola osvojila 4,5 boda. Boje đakovačkoga šahovskoga kluba branila je Irena Neferanović koja je zauzela deseto mjesto, a Nadina Mahmutbegović osvojila je 12. mjesto sa 2,5 boda.

  U kaedtskoj kategoriji najviše uspjeha imala je Lucija Rožić, članica Šahovskoga kluba Polet iz Buševca, drugo mjesto pripalo jeklupskoj kolegici  Manueli Detelić, a i treće mjesto otišlo je u Beševac Mihaeli Blažeki.

  Na „Maloj dami“ nastupilo je i dest predstavnika đakovačkih klobova: „Dama“ i „Piškorevci Hotel Blaža“. Najbolji rezultat – 10. mjesto ostvarila je Josipa Mićan sa četiri boda, 17. je Nikolina Šarčević, Valentina Blažinkov je 26., Karmela Mićan 27., Matea Šarčević 29., Ružica Šapina je 33., Mihaela Adrić je 42., 44. je Mihaela Ripić, Judita Aščić je 46., Šima Raguž 49., Martina Blažinkov 50. I Sara Moher. 51.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog