Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Zajedno smo sačuvali Ergelu”, poručio Đakovčanima gradonačelnik Vinković

  “Zajedno smo sačuvali ergelu”, poručio je promrzlim Đakovčanima okupljenim na mirnom prosvjednom skupu na središnjem gradskom trgu gradonačelnik Zoran Vinković upoznavši ih s pojedinostima jučerašnjeg dogovora s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem.

  “Dogovoreno je da se u roku od deset dana potpiše sporazum između Grada, Ministarstva poljoprivrede i Vlade da đakovačka Ergela ostaje u Đakovu, da joj se vraća pravna osobnost i da nikada više neće biti dovedena u pitanje”, pojasnio je gradonačelnik Vinković zaključivši skup porukom da ukoliko se ne ostvari dogovoreno “ovaj trg će biti bojno polje”.

  “Ovo danas bio je miran prosvjed koji je bio upućen i organiziran za očuvanje đakovačke ergele, no, nitko ne kaže da okupljeni građani, 3000 onih nezaposlenih u Đakovu i više od tristo tisuća u Hrvatskoj neće organizirati nove prosvjede jer se u Hrvatskoj ne živi dobro”, rekao je Vinković.

  Okupljene je izvijestio također da je dogovoreno da u roku od 15 dana stigne naputak Ministarstva poljoprivrede prema kojemu će se poljoprivrednicima omogućiti produženje ugovora za još jedno vegetativno razdoblje, a dogovoreno je i da će se osnovati zajedničko povjerenstvo Grada i Ministarstva poljoprivrede koje će rješavati prigovore na odluku o zakupu zemlje.

  Skup podrške očuvanju đakovačke Ergele protekao je mirno, uz tamburicu i pjesme, prigodne transparente, a, prema policijskim procjenama, okupilo se oko 700 Đakovčana. Podršku su dali i seljaci s nekoliko traktora, dvadesetak konjanika, čelnici Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog