Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Pozicija izglasala odluku o zakupu, HSP suzdržan, a HDZ, HSS i HSU napustili vijećnicu

    Nakon višesatne isrcrpljujuće rasprave Gradsko vijeće, s 10 glasova pozicije, odnosno SDP-a, HNS-a i HDSSB-a, donijelo je odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području grada Đakova. Suzdržan pri glasovanju bio je vijećnik HSP-a, dok su prije glasovanja vijećnici HDZ-a, HSS-a i HSU-a napustili vijećnicu ne želeći na sebe preuzeti odgovornost za niz, kako su tijekom rasprave isticali, propusta i nezakonitosti. Tražili su odgodu glasovanja o toj točki kako bi se još jednom razmotrile sve ponude. Zamjeraju da im nije omogućeno da ravnopravno sudjeluju ne samo u radu Povjerenstva, nego nisu imali ni uvid u cjelovit radni materijal. Isto tako, prozivali su i za pogodovanje u određenim slučajevima, a s tim uvezi predsjednik HDZ-a Ante Raspudić posebno je apostrofirao predsjednika Gradskog vijeća čijemu je sinu dodijeljena zemlja.

    Sjednicu  je pratilo i više desetaka nezadovoljnih seljaka, predstavnik Brazde, Mjesnog odbora Široko Polje koji je tražio poništenje natječaja, izmjenu programa, odnosno smanjenje maksimuma na 30 hektara i obaveznu promjenu članova Povjerenstva za zemlju.

    Napuštajući sjednicu nakon glasovanja nezadovoljni su najavili nastavak borbe za zemlju uz tvrdnju da će Uskok i državno odvjetništvo  imati posla.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog