Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Neopisiva gužva za posao na moru

  U đakovačkoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje tijekom jutra vladala je neopisiva gužva. Brojni nezaposleni pokušavaju u razgovoru s predstavnicima tvrtke Valamar iz Rapca osigurati sezonski posao u predstojećoj turističkoj sezoni. Među zainteresiranima bila je i bivša radnica Đakovštine koja je ogorčena činjenicom da nakon 30 godina staža mora kruh tražiti na moru. Spremna je raditi bilo što, kaže,   no, dodaje,  boli je  što su dopustili da propadne njezina  tvrtka.

  Nezaposleni branitelj, bravar po struci,  Alojzije Jurina iz Piškorevaca ne očekuje puno od današnjeg razgovora.  “Nama braniteljima bez posla posao oduzimaju oni branitelji s visokim mirovinama koje poslodavci uzimaju kako na njih ne bi plaćali obaveze”, poručuje premijerki Jurina.

  Tvrtka Valamar ove godine prima od 300 do 350 sezonaca u hotelima od Istre do Dubrovnika, kaže Fani Kmetović, iz Službe za ljudske resurse u Dubrovniku.Veliki broj nezaposelnih ide u prilog turističkim tvrtkama jer imaju veći izbor radnika, priznaje predstavnica Valamara. Ističe da njihovi radnici mogu zaraditi od 3.500 kuna mjesečno pa naviše, a da su dobar poslodava, dodaje, potvrđuje činjenica da se 80 posto njihovih sezonaca vraća iz godine u godinu.

  Današnji susret nezaposlenih s predstavnicima tvrtke Valamar prvi je u nizu. U četvrtak po sezonce dolaze iz Dubrovačkih uslužnih djelatnosti, a 1. ožujka tvrtka Istraturist iz Umaga.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog