Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Iza prosvjeda stoje HDZ i HSS

  “Iza prosvjeda nezadovoljnih odlukom o zakupu zemlje stoji HDZ i HSS”, konstatirao je gradonačelnik Zoran Vinković pozvavši s današnje konferencije za novinare Ministarstvo poljoprivrede da ne podliježe nijednoj vrsti pritiska i da što prije formira odbor za žalbe kako bi se sve čestice bez prigovora mogle proslijediti u daljnju proceduru, a one s opravdanim prigovorom ponovno razmotrile. Nezadovoljne sudionike natječaja uputio je da već od danas mogu svoje prigovore dostaviti Gradu i Ministarstvu poljoprivrede te ih pozvao da se ne daju instrumentalizirati. Neopravdanim je ocijenio nezadovljstvo pojedinaca koji su istupili na HDZ-ovoj konferenciji za novinare pojasnivši da je obitelji Markić iz Đurđanaca ukupno dodijeljeno 267 hektara zemlje, a samo Stipi Markiću 91 hektar, a Roberta Jukića iz Soljaka, osim poziva na podnošenje prigovora, podsjetio je da je svoju perspektivu trebao potražiti na natječaju u Strizivojni. “Čak i da se smanjio maksimum, zemlje ne bi bilo dovoljno za sve”, ustvrdio je Vinković.

  Optuživši HDZ za manipuliranje javnošću, Ivica Mandić istaknuo da je Povjerenstvo za zemlju radilo u skladu sa zakonom. Posebno se osvrnuo na prozivke predsjednika Gradskog vijeća čiji sin je, kako je istaknuo, dobio zemlju jer ispunjava sve kriterije. “Mora li on biti kažnjen što mu je otac predsjednik Gradskog vijeća”, zapitao se Mandić ukazavši na zlonamjerno prikazivanje podataka o tom slučaju. Dodjelu 43 hektara zemlje zadruzi Eko-branitelj Mandić je obrazložio terapijskim i socijalizacijskim razlozima, odnosno brigom za branitelje oboljele od PTSP-a.

  Optužbe o nepravilnostima odbacio je i predsjednik SDP-a Josip Matkov ustvrdivši da se ta stranka nije miješala u rad Povjerenstva, te da se njemu osobno nitko nije žalio. “Želja nam je da se posao odradi na zadovoljstvo većine koja živi od zemlje”, a sa sličnim stavovima istupio je i predsjednik HDSSB-a Ivan Išasegi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog