Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “U žitnici Hrvatske slavonski čovjek željan kruha”, upozorava nadbiskup Srakić

  “Hajdemo do Betlehema!”, poziva đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u ovogodišnjoj božićnoj poruci u kojoj pojašnjava da Betlehem na hebrejskom znači “kuća kruha”. ” Ime Betlehem i uzajamno poticanje pastira – Hajdemo do Betlehema! – izričaj su ljudskog traganja za istinski ispunjenim životom -od skrbi oko osnovnih životnih potreba do najplemenitijim iskustava zajedništva i ostvarenja humanoga društva, prožetoga poštenjem pravičnošću, solidarnošću i dobrotom”, ističe nadbiskup Srakić.

  “Betlehemsko Novorođenče i svjetlo njegova spasenja želimo prigrliti kao najsnažniju poruku solidarnosti sa svima u našem zavičaju, s obiteljima i madima u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Unatoč radu, uloženim naporima u odgoj i obrazovanje, u stvaranje poštenoga i pravednoga društvenog poretka, unatoč tolikim žrtvama  u obrani svoje domovine i zavičaja, slavosnki čovjek, čini se, ostaje zabrinut – jer proživljava nesigurnost. Osjeća se nezaštićenim, poput pastira ” pod vedrim nebom”, prepušten onima koji svojim postupcima prečesto ne samo da ne bude, nego guše nadu. Ostaje željn kruha i to u žitnici Hrvatske”, konstatira nadbiskup Srakić.  Podsjeća da se nekada dolazilo u Slavoniju kao u “kuću kruha”, a danas je ona najsiromašnija regija u Hrvatskoj. “naša mladost i čitave obitelji, pritisnute nezaposlenošću i besperspektivnošću života u slavonskim selima i gradovima, prisiljeni su napuštati svoju “kuću kruha” te za kruhom, odnosno primjerenim ostvarivanjem životnih potreba, poći u druge dijelove Hrvatske i inozemstva”, upozorava nadbiskup.

  Nadbiskup Srakić upozorava također da su danas , ” pod vedrim nebom”, nezaštićene i prepuštene snažno promicanoj “diktaturi relativizma” mnoge dragocjene životne vrijednosti poput obitelji i roditeljstva, bračne ljubavi i vjernosti, čednosti, odgoj i istinsko i cjelovito prihvaćanje čovjekova dostojanstva.

  U svojoj pastirskoj poruci, đakovačko-osječki nadbiskup poziva i potiče “da ne ostanemo zdvojni pod “verim nebom”. “Isusovo rođenje i dolazak trajni su temelj nepokolebljive nade, izvor radosti, snage i nadahnuća za sve”, poručuje uoči Božića nadbiskup Marin Srakić.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=v06GzEBuQoA

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog